Ana Brnabić je sa saradnicima posetila Požegu

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić je sa saradnicima posetila Požegu i tom prilikom obišla pogone BUDIMKE, INMOLDA i Tehničke škole.
Pored sredstava iz IPARD programa, Budimka može očekivati i podršku iz Fonda za razvoj, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić tokom obilaska pogona ovog prerađivača voća i povrća.
Nakon završetka prve faze rekonstrukcije dela Tehničke škole u Požegi, u ovu školu će biti uloženo još 1.700.000 evra kako bi ova škola postala jedan od 12 regionalnih trening centara, rekla je premijerka nakon obilaska rekonstruisanog dela škole.
Na kraju, INMOLD je kompanija koja može Srbiji da služi na ponos jer pored prvoklasnog voća koje se proizvodi u ovim krajevima, u Požegi se proizvode roboti za ceo svet, istakla je predsednica Vlade.
U svemu ovome posebno raduje što su i BUDIMKA i INMOLD kompanije koje su sa Tehničkom školom uključene u dualno obrazovanje ali i program „prva plata“, pa se u Požegi školuju ali i zapošljavaju mladi i u isto vreme stručni ljudi.
 
Izvor: Opština Požega