„Dečija nedelja“ u Požeškim školama

I u Požeškim školama se obeležava tradicionalna „Dečija nedelja“. Koja se svake godine obeležava u ovo vreme širom Srbije, ove godine se odvija sa parolom „Dete je dete. Da ga volite i razumete“

U Osnovnoj školi Petar Leković obeležena je „Dečija nedelja“ U četvrtom danu Dečje nedelje pričali smo o drugarstvu i lepom ponašanju! U pomoć nam je došla logoped Jelena Marković sa kojom smo zajedno prošli kroz edukativnu radionicu „Budi drug, otvori krug“. Seckali smo, lepili, bojili, pevali i ono najvažnije pomagali jedni drugima, a to je svrha drugarstva!
Treći dan Dečje nedelje bio je posvećen likovnoj radionici na temu: „Učiteljica u oku prvaka“!
Drugi dan Dečje nedelje protekao je divno! Odlazak do crkve Tri Jerarha i šetnja stazom znanja i zdravlja. Mnogo toga novog i lepog smo naučili! Veliko hvala našim divnim bibliotekarima Danijeli i Mladenu!
Dečja nedelja – 1. dan
Kako drugačije početi Dečju nedelju nego sportskim aktivnostima!

U Osnovnoj školi „Emilija Ostojić“ je takođe obeležena „Dečija nedelja“. Sportske aktivnosti u okviru obeležavanja Dečje nedelje u IO Prilipac
Nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Branimir Petrović i Milan Obrenović
su organizovali sportski dan. Učenici su uživali u takmičenju i odabranim igrama.
PO Gorobilje obeležilo je Dečiju nedelju nizom aktivnosti u saradnji sa vrtićkom grupom. Ponedeljak likovna radionica, utorak sportski dan, sreda muzički karaoke dan, četvrtak dan za recitatore i petak dan za dečija prava i obaveze.
U okviru Dečije nedelje učenici mlađih razreda PO Prilipac upoznali su se sa načinom rada, mogućnostima i tehnikama progarmiranja micro:bit uređaja. Pomoću micro:bit-a vežbali su matematičke operacije zajedno sa nastavnicom informatike i računarstva.
Učenici mlađih razreda IO Prilipac, Pilatovići i Lopaš obeležili su Dečju nedelju nizom aktivnosti: Poseta Likovnoj koloniji u Prilipcu, dečja radionica na temu: Jesen u okviru koje je organizovana izložba likovnih radova, prisustvo dečjoj radionici ,,Čitajući dobre pisce, pred nama se dešavaju čuda“.
Peti dan Dečje nedelje u IO Prilipac protekao je u znaku igre. U saradnji sa PU u holu škole, prikazan je prigodan program. Deca iz PU odigrala su nekoliko muzičkih tačaka. Grupa učenika naše škole izvela je muzičku igru „Bim bam“, a članovi matematičke sekcije su svojim mlađim drugarima predstavili igru „Tangram“. Pridružili su se jedni drugima u igrama. Uživali su u muzici, pokretu, ritmu i rešavanju zadataka drevne slagalice.
Nastavnice Olivera Đurašević i Vesna Petrović su učestvovale u pripremi i realizaciji današnjih aktivnosti.

Izvori: OŠ Petar Leković, OŠ Emilija Ostojić