Nestašica vode, uvedene mere…

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, zbog drastičnog smanjenja isporuke vode iz regionalnog sistema Rzav, doneta je odluka da se u našoj opštini uvede vanredna situacija.
Tom prilikom naložene su sledeće mere:
1) Da JKP „Naš Dom“ Požega raspolaže sa vodom u skladu sa tehničkim mogućnostima i količinama koje dobija iz sistema Rzav.
2) Da se pojača rad Komunalne inspekcije na suzbijanju potrošnje vode preduzeća ili fizičkih lica koji se nesavesno ponašaju i troše vodu bez preke potrebe.
3) Nalaže se Opštinskoj upravi Požega da u što kraćem roku nabavi dovoljan broj cisterni za vodu, kako za piće tako i za tehničku upotrebu.
4) Nalaže se JKP ,,Naš Dom“ Požega da u toku sutrašnjeg dana obezbedi pristup starom izvorištu i organizuje punjenje cisterni tehničkom vodom, fizičkim licima.
5) Izričita zabrana zalivanja dvorišta i parkovskih površina u gradu, kao i pranja ulica i platoa.
6) Naložiti Komunalnoj inspekciji da donese rešenja o zabrani rada perionica i autoperionica.
 
Voda u vodovodu je dobra za piće
Zbog neistinitih informacija o lošem kvalitetu vode u našem vodovodu, JKP „Naš dom“ obaveštava građane da je voda u našem vodovodu dobrog kvaliteta i da je bezbedna za piće. Tokom nestašice vode ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje kvalitet vode. Voda je pod redovnim nadzorom i njen kvalitet kontroliše Zavod za javno zdravlje Užice.
 
Jutros u ranim jutarnjim časovima došlo je do prekida u vodosnabdevanju u delu grada zbog pucanja glavne cevi. Prekid nije posledica restrikcije vode a ekipa JKP „Naš Dom“ radi na otklanjanju ovog kvara pa se očekuje da će prekid trajati do 14h.
Zbog ovog kvara, vode nema u sledećim ulicama:
Ustanička, Кosovskih junaka, deo Cara Lazara, deo Кarađorđeve,
Zmajeva, Vojvode Stepe, deo Кnjaza Miloša, Petra Leković, Nikole
Tesle, Bana Milutina, naselje Marjanovića brdo.
Zahvaljujemo se potrošačima pomenutih ulica na razumevanju.
 

Izvor: JKP Naš Dom / Opština Požega