Uvođenje restrikcija u isporuci vode

Zbog izuzetnog niskog vodostaja na vodozahvatu Ševelj, vodosistema Rzav, uvodi se mera restrikcija isporuke vode korisnicima vodosistema Rzav.

Obaveštenje JKP Naš Dom Požega

Poštovani korisnici,

Javno komunalno preduzeće „Naš Dom“ Požega apeluje na korisnike da racionalno koriste vodu odnosno da vodom za piće ne navodnjavaju poljoprivredna dobra, zalivaju zelene površine, rashlađuju pločnike, pune bazene i sl. Neophodno je naglasiti da je sistem za vodosnabdevanje opštine Požega projektovan za upotrebu u domaćinstvima, a ne za potrebe poljoprivrede.

Nadležne službe preduzeća, u zavisnosti od razvoja situacije na terenu, razmotriće mogućnost da se prema onima koji u vreme crvenog meteo-alarma prekomerno troše vodu, preduzmu određene kaznene mere propisane odgovarajućim zakonkim i podzakonskim aktima.

Odredbama Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju I odvođenju otpadnih voda na teritoriji Opštine Požega („Službeni list opštine Požega“, broj 2/2020 i 10/2020) propisano je da se navodnjavanje poljoprivrednih poseda smatra nenamenskom potrošnjom vode i isto se mora sankcionisati.

Najopterećeniji sistem za vodosnabdevanje je u delu Rasne, Uzića, Gorjana, Visibabe, Radovaca, Rogu i Svračkova.

Ukoliko se ovakav trend neracionalne potrošnje nastavi, narednih dana neće imati vode.