Zbogom Srpskom fudbalu

Više ništa nije isto… Fudbalski klub Sloga iz Požege i pored odličnog drugog mesta nakon prekida prvenstva i proširene Prve lige Srbije nisu uspeli da se nadju u društvu prvoligaša. Naš klub sezonu 2019/20 završio je na drugom mestu, odmah ispod Borca iz Čačka, ali izvršni odbor FSS doneo je neočekivanu odluku, da u Prvu ligu Srbije udju Loznica i Sloga iz Kraljeva. Da napomenemo požeška Sloga na drugom mestu, imala je 36 bodova, Loznica je bila sedma sa 31 bod, Kraljevačka Sloga 11. sa 22 boda…

Saopštenje fudbalskog kluba Sloga iz Požege:

Nakon današnje sramne odluke I.O. FSS fudbal kao sport u Srbiji je definitivno mrtav. Kako se niko od članova Izvršnog odbora nece ni zacrveneti a kamoli reagovati kao častan pojedinac na ovu sramnu odluku o popunjavanju Prve lige Srbije, ja kao predsednik Fk Sloga priznajem “ poražen sam“. Pošto ljudi koji vode naš fudbal za sramotu očigledno ne znaju evo ja priznajem. Sramota me je da uđem u svlačionicu i da od igrača tražim da nastave da se pošteno bore na terenu kad to nema više nikakvu vrednost. Sramota me je da u godini kada slavimo vek postojanja, prošetam centrom našeg grada i pogledam u oči svoje sugrađane koji žive za svoj klub. Politiku prezirem i čitav život sam bežao od nje, ali sada više nemam gde, priteran sam uz zid. Ovo je definitivno moje zbogom Srpskom fudbalu. Na dan 30.06.2020 podnosim ostavku na mesto predsednika Fk Sloga Pozega. Ivan Radović.

Članovi Srpske lige „Zapad“ u sezoni 2020-2021 će biti: Jedinstvo (Ub), Smederevo 1924, Sloga (Požega), Budućnost Krušik 2014, Sloga 33 (Petrovac), Sušica, Trepča, Tutin, Takovo, Jošanica, GFK Sloboda, Budućnost (Arilje), Železničar (Lajkovac), Gruža, Mačva 1929 (Bogatić), Šumadija (Aranđelovac), Bane 1931 (Raška) i Mladi radnik 1926 (Požarevac).

Izvor: FK Sloga Požega