Turistička organizacija opštine Požega je i ove godine nastupila na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Tradicionalno, Požežani su se pojavili na zajedničkom štandu Turističke regije Zapadna Srbija ali su imali sa čim da se istaknu kao turistička destinacija.

Tu prednjači Gornja Dobrinja kao rodno mesto Knjaza Miloša Obrenovića, rodonačelnika moderne Srbije, tu je i Tometino Polje kao sve atraktivnije izletište a ne zaostaju ni manastir u Godoviku i crkva brvnara u Gorobilju kao destinacije verskog turizma.

Konačno i sam grad je atrakcija, počev od jedinstvenog kružnog centra, preko sportsko-rekreacinog kompleksa „Borjak“ u kome je završena prva faza radova uz najavu da druga faza sledi u narednoj godini do najave početka radova na uređenju malog parka na uglu ulica Vojvode Stepe i Knjaza Miloša do najave rekonstrukcije izletišta Savinac.

Definitivno, Požega se konstantnim ulaganjem u turizam i pojavljivanjem na sajamskim manifestacijama, postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija, pokazalo je i učešće na sajmu u Kragujevcu.

Iztvor: Opština Požega