Što je Pozega.info?

Što je Pozega.info?

Pozega.info je više od poslovnog digitalnog direktorija, to je servis koji spaja tvrtke i kupce, ali uz to informira i obrazuje. Prezentira ideje, priča priče o uspjehu i pokazuje na primjerima dobre digitalne prakse kako pokrenuti posao, dodatno zaraditi u slobodno vrijeme ili kako proširiti postojeći posao i bazu kupaca uz upotrebu nikada dostupnijih digitalnih tehnologija.

Platformu mogu besplatno koristiti sve pravne i privatne osobe kako bi nudile/prezentirale svoje proizvode ili usluge u lokalnom i nacionalnom digitalnom okruženju.

Svaki unos ima osnovne funkcionalnosti web stranice, mogućnosti objava fotografija ili video materijala, posebnih ponuda ili akcija te mogućnost traženja zaposlenika kroz oglašavanje otvorenog radnog mjesta.

Razvoj platforme:

 1.  Društvena poslovna mreža i tražilica 
 2. Marketing, rast i razvoj korisničke zajednice, povezivanje poduzetnika i obrtnika županije
 3. Organizacija seminara i edukacija – POU Obris

Partner projekta – Grad Požega – prijatelj poduzetnika

 • Najave istaknutih kulturnih i turističkih događaja (TZ, muzej, kazalište, knjižnica)
 • Najave događaja vezanih uz gospodarstvo (EU ured, Grad Požega, Poduzetnički inkubator…)
 • Rad na povećanju vidljivosti informacija o udrugama grada Požege
 • Povećanje vidljivosti turističkih sadržaja i smještaja

Kome je sve platforma pozega.info namijenjena?

 • Fizičkim osobama koje se bave samostalnom djelatnošću, kućnom radinošću ili slobodnim zanimanjem
 • Tvrtkama
 • Obrtnicima
 • Zadrugama
 • Udrugama
 • Ustanovama

Pozega.info primarno želi pomoći obrtnicima i trgovačkim društvima koja ne mogu ulagati novac i vrijeme u izradu i održavanje web stranica i građenje korisničke zajednice na društvenim mrežama da lakše prezentiraju svoje proizvode i usluge zainteresiranoj javnosti.

Digitalna ekonomija raste sedam puta brže od tradicionalne, a plaće u digitaliziranim kompanijama rastu dvostruko brže od konkurencije koja ne digitalizira svoje procese. U sljedećim godinama većina usluga i proizvoda bit će digitalno unaprijeđena, a pobjednici će biti inovatori.

Ciljevi

Izgraditi servis i jedinstvenu informativnu društveno-gospodarsku digitalnu platformu(zajednicu) ponude i potražnje roba i usluga Požeško-slavonske županije.

Podizati razinu digitalne prisutnosti i online prodaje kod malih i srednjih tvrtki na internetu.

Osnaživati timove u tvrtkama i pojedince u prihvaćanju promjena i digitalnih tehnologija.

Vizija

Pomoći lokalnom gospodarstvu i stanovništvu da se poveže i lakše realizira svoje potencijale korištenjem digitalnih tehnologija u informiranju, ponudi, potražnji i prodaji svojih proizvoda i usluga na jedinstvenom digitalnom tržištu Hrvatske i Europske unije.

Prvi put iz samog vrha Vlade upozoreno je na dramatične promjene koje će zahvatiti svaku tvrtku i pojedinca, opasnosti i prilike koje nas mogu pretvoriti u pobjednike.

Mi u Hrvatskoj smo prvi ili drugi u Europi po traženju vijesti na internetu – tako je već petnaestak godina, ali smo pri dnu u e trgovini ili e bankingu. Ukratko, oko 3,17 milijuna Hrvata koristi internet, 1,8 milijuna je na društvenim mrežama, 1,5 milijuna svakodnevno pristupa putem mobitela, a istodobno samo 18% hrvatskih malih i srednjih tvrtki ima online prodaju.