Usvojen budžet opštine za 2022.

Budžet opštine Požega u 2022. godini će iznositi 1.165.237.000 dinara, što je gotovo 10 milona evra – odlučili su odbornici skupštine opštine Požega na poslednjem zasedanju opštinskog parlamenta u 2021. godini.
„Prvi put u istoriji Požege, budžet opštine je premašio iznos od jedne milijarde dinara i planiran je kao razvojni i u interesu građana opštine Požega“ – rekao je između ostalog predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović obrazlažući predlog odluke budžeta za narednu godinu.
Budžetom za narednu godinu su predviđena značajna sredstva za kupovinu zemljišta sa ciljem proširenja i izgradnje infrastrukture industrijske zone, za koju, sa dolaskom auto-puta do Požege, svakodnevno raste interesovanje domaćih ali i stranih investitora.
Planirana su sredstva za nastavak izgradnje putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture u selima ali i na području grada.
Konačno, rekordna budžetska sredstva su opredeljena za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje u 2022. godini a reč je o iznosu od 25 miliona dinara.
 
Izvor: Opština Požega