Obilaznica sledeće godine

Izgradnja obilaznice oko Požege će započeti u februaru ili martu sledeće godine – izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović nakon sastanka koji je u Požegi održao sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem i njegovim saradnicima.
Naime, nakon više sastanaka održanih u Beogradu, ministar Momirović je sa svojim saradnicima i u pratnji direktora „Puteva Srbije“, Zorana Drobnjaka, obišao radove na deonici auto-puta Preljina-Požega a potom se u Požegi sastao sa čelnim ljudima opštine.
Jedna od ključnih tema radnog sastanka je bila izgradnja obilaznice oko Požege, za koju je rečeno da će praktično biti finalna dopuna putnoj infrastrukturi Požege a koja će se nadovezati na auto-put koji će sledeće godine stići u Požegu.
-Pored toga što će se stvoriti odlični uslovi za ulaganje investitora u ovu sredinu, posebno izgradnjom obilaznice će se u ogromnoj meri povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, jer teški kamioni više neće saobraćati kroz grad i pored dve osnovne škole – istakao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.
U isto vreme će se raditi i na uređenju vodotoka Skrapeža kroz gradsko područje, rekao je ministar Tomislav Momirović.
Zbog nešto komplikovanije procedure i izrade projektne dokumentacije, početak radova na obilaznici oko Požege je planiran za februar ili mart mesec naredne godine dok će radovi na obilaznicama oko Gornjeg Milanovca i Užica, početi najverovatnije već u oktobru, najavio je ministar Momirović.
 
Izvor: Opština Požega